fbpx

Dönteni nem egyszerű, de a siker következő feltétele az elhatározás utáni lépések helyes sorrendje. Amikor már tudjuk, hogy ukrán dolgozókat szeretnénk alkalmazni, még nem biztos, hogy világos, hogyan tehetjük ezt könnyedén, az elvárt eredményességgel. Érthető, hiszen még a hazai munkaerő kiválasztásához és alkalmazásához is speciális tudás kell, a külföldi munkaerő behozatala szintén külön szakma. Mutatjuk, miként tud gyorsan és célravezetően friss munkaerőhöz jutni az ukrán piacról.

A szakemberek munkavállalói mixben gondolkodnak

Keressünk egy profi munkaerő közvetítőt, amely erre szakosodott! Ez azért nagyon fontos, mert a munkaerő-gazdálkodás – toborzás, kiválasztás, felkészítés – szakemberei komplex megoldásokban gondolkodnak, hiszen csakis így lehet hatékonyan integrálni az új dolgozókat a számukra kulturálisan is idegen munkakörnyezetbe. Vagyis elsősorban nem munkaerőt keresnek, hanem megoldást a munkáltató problémájára: a munka jellegétől, a munkahely földrajzi és technológiai adottságaitól, illetve a hazai és külföldi munkavállalói piac lehetőségeitől függően. Az első lépés tehát minél pontosabban feltárni az igényeket a munkaerő közvetítő cég szakemberei számára, hogy ezekre érdemi ajánlatok születhessenek.

 

Dobozos varázslat helyett személyre szabott megoldások

Csak személyre szabott megoldást tudunk elfogadni, hiszen a munkaerő piaci nehézségek és igények sem egyformák, ezért nem is tudunk ún. „dobozos termékeket” vásárolni. A profi munkaerő-specialista ezért a mi hatékonyságunkat tartja szem előtt és hazai és külföldi munkaerőben egyaránt gondolkodik. Ajánlatokat készít, és ezeket megbeszéli a vezetővel, majd kiválasztják a megfelelő megoldást, amelyet szerződésbe foglalnak. Olykor több szerződésre is szükség lehet, az igényektől függően.

 

Az előkészítésen múlik az megoldások sikere

Vállalattól és problémától függ az igények pontosítására szánt idő. Célszerű felkészülni már a munkaközvetítővel való találkozásra is, előkészíteni, milyen tudással, tapasztalattal rendelkező munkaerőt keresünk, milyen foglalkoztatási körülményeket kínálunk – beleértve a munkakörnyezetet, a fizetést és a különböző juttatásokat is. Készüljünk rá, hogy a tapasztalt munkaerő-specialista többféle megoldást is láthat, mint amire mi gondoltunk, és az új alternatívák befogadásához elengedhetetlen egyfajta nyitottság.

 

Kiválaszt, betanít, adminisztrál és integrál

A megkeresett munkaerő-közvetítő a munkáltatóval közösen alakítja ki azokat a feladat-leírásokat, kompetencia-profilokat, amelyek alapján megoldást keres igényeire. Ezek után javaslatot készít a lehetséges megoldásokra, és ezeket az ukrán partnerrel is egyeztetni, így a külföldi toborzó irodák is célirányosan ajánlanak dolgozókat. A kiválasztott munkaerőt az itthoni munkaerő-specialista felkészíti a munkába állásra és előkészíti az alkalmazás feltételeit. A felkészítés betanítást jelent, vagyis munkakörtől függően két héttől két hónapig terjedő intervallumban alkalmassá teszi a termelésben való részvételre.

Felkeltettük az érdeklődésedet?

Kérjük töltsd ki a lenti mezőket és munkatársaink felveszik veled a kapcsolatot.
A csillaggal megjelölt mezők kitöltése kötelező!

4 + 15 =

Legfrissebb blogcikkek

Nagy előnyöd van a HR-ben – de gyorsan kell élned vele!

Nagy előnyöd van a HR-ben – de gyorsan kell élned vele!

2018-ban 521 003 társas vállalkozás tevékenykedett Magyarországon – ebbe a körbe nem számoljuk az egyéni vállalkozókat, a költségvetési szerveket, valamint a nonprofit és egyéb szervezeteket. Ha a KSH vonatkozó statisztikáit vesszük alapul, a teljes gazdaságra 73 700...

Rendkívül magas a vendégmunkások száma Magyarországon

Rendkívül magas a vendégmunkások száma Magyarországon

Jelentősen megugrott a munkavállalási céllal tartózkodási engedélyért folyamodók száma év végére hazánkban. Pontosan 157 százalékkal nőtt meg azon külföldiek száma, akik Magyarországon szeretnének dolgozni. A magyar munkaerőpiac még mindig kiegyensúlyozatlan. Míg a...

Gazdaságilag is megéri az ukránok foglalkoztatása

Gazdaságilag is megéri az ukránok foglalkoztatása

 Ma már nem kérdés, hogy a magyarországi munkaerőpiacon állandósuló munkaerőhiányt harmadik országbeli, vagyis az Európai Unión kívülről származó dolgozókkal lehet pótolni. De valójában megéri a munkaadóknak? Krátky Márk az euJOBS Kft. operatív vezetője határozott...

Keresse munkatársainkat!

Elérhetőség

Veres Tamás
Ukrán üzletág partner-kapcsolattartó
[email protected]

Tel: +36 20 409 2487

Központi tel: +36 1 225 7313
Ügyfélszolgálat: 1137 Budapest, Katona József utca 15.

Nyitva tartás

Hétfő: 10-17h
Kedd-Péntek: 09-17h

 

Cégadatok

Székhely: 7361 Kaposszekcső, Liget lakótelep 10.
Cégjegyzékszám: 13-09-150324
Adószám: 13567116-2-13
Magán-munkaközvetítői regisztrációs szám: 2947-1/2011-792
Munkaerő-kölcsönzői engedély szám: 3206-1/2011-899
ADATVÉDELEM - SÜTI TÁJÉKOZTATÓ

Térkép