fbpx

Dönteni nem egyszerű, de a siker következő feltétele az elhatározás utáni lépések helyes sorrendje. Amikor már tudjuk, hogy ukrán dolgozókat szeretnénk alkalmazni, még nem biztos, hogy világos, hogyan tehetjük ezt könnyedén, az elvárt eredményességgel. Érthető, hiszen még a hazai munkaerő kiválasztásához és alkalmazásához is speciális tudás kell, a külföldi munkaerő behozatala szintén külön szakma. Mutatjuk, miként tud gyorsan és célravezetően friss munkaerőhöz jutni az ukrán piacról.

A szakemberek munkavállalói mixben gondolkodnak

Keressünk egy profi munkaerő közvetítőt, amely erre szakosodott! Ez azért nagyon fontos, mert a munkaerő-gazdálkodás – toborzás, kiválasztás, felkészítés – szakemberei komplex megoldásokban gondolkodnak, hiszen csakis így lehet hatékonyan integrálni az új dolgozókat a számukra kulturálisan is idegen munkakörnyezetbe. Vagyis elsősorban nem munkaerőt keresnek, hanem megoldást a munkáltató problémájára: a munka jellegétől, a munkahely földrajzi és technológiai adottságaitól, illetve a hazai és külföldi munkavállalói piac lehetőségeitől függően. Az első lépés tehát minél pontosabban feltárni az igényeket a munkaerő közvetítő cég szakemberei számára, hogy ezekre érdemi ajánlatok születhessenek.

 

Dobozos varázslat helyett személyre szabott megoldások

Csak személyre szabott megoldást tudunk elfogadni, hiszen a munkaerő piaci nehézségek és igények sem egyformák, ezért nem is tudunk ún. „dobozos termékeket” vásárolni. A profi munkaerő-specialista ezért a mi hatékonyságunkat tartja szem előtt és hazai és külföldi munkaerőben egyaránt gondolkodik. Ajánlatokat készít, és ezeket megbeszéli a vezetővel, majd kiválasztják a megfelelő megoldást, amelyet szerződésbe foglalnak. Olykor több szerződésre is szükség lehet, az igényektől függően.

 

Az előkészítésen múlik az megoldások sikere

Vállalattól és problémától függ az igények pontosítására szánt idő. Célszerű felkészülni már a munkaközvetítővel való találkozásra is, előkészíteni, milyen tudással, tapasztalattal rendelkező munkaerőt keresünk, milyen foglalkoztatási körülményeket kínálunk – beleértve a munkakörnyezetet, a fizetést és a különböző juttatásokat is. Készüljünk rá, hogy a tapasztalt munkaerő-specialista többféle megoldást is láthat, mint amire mi gondoltunk, és az új alternatívák befogadásához elengedhetetlen egyfajta nyitottság.

 

Kiválaszt, betanít, adminisztrál és integrál

A megkeresett munkaerő-közvetítő a munkáltatóval közösen alakítja ki azokat a feladat-leírásokat, kompetencia-profilokat, amelyek alapján megoldást keres igényeire. Ezek után javaslatot készít a lehetséges megoldásokra, és ezeket az ukrán partnerrel is egyeztetni, így a külföldi toborzó irodák is célirányosan ajánlanak dolgozókat. A kiválasztott munkaerőt az itthoni munkaerő-specialista felkészíti a munkába állásra és előkészíti az alkalmazás feltételeit. A felkészítés betanítást jelent, vagyis munkakörtől függően két héttől két hónapig terjedő intervallumban alkalmassá teszi a termelésben való részvételre.

Legfrissebb blogcikkek

Bolha a fülben, avagy mi motoszkál a munkaadó fejében?

Bolha a fülben, avagy mi motoszkál a munkaadó fejében?

A szükség törvényt bont a munkaerőpiacon is, így aztán bármennyire szívesen alkalmazna is hazai munkaerőt a termelésben, a vezető kénytelen új megoldások után nézni, úgy tűnik ugyanis, hogy itthon elfogyott a betanított munkára fogható magyar. A viszonylag könnyen...

Az ukrán munkaerő életet menthet

Az ukrán munkaerő életet menthet

A cége életét. Nem találok munkaerőt – hangzik a már unalmassá kopott panasz a magyar munkaerőpiacon. Szinte minden szektorban aktuális ez a mondat, a megoldási lehetőség között viszont már nem minden vezető képes könnyen eligazodni. Érthető, hiszen például az ukrán...

Keresse munkatársainkat!

Elérhetőség

Ruszin Alex
Ukrán üzletág partner-kapcsolattartó
alex.ruszin@eucsoport.hu

Tel: +36 70 331 84 94

Központi tel: +36 1 225 7313
Ügyfélszolgálat: 1137 Budapest, Katona József utca 15.

Nyitva tartás

Hétfő: 10-17h
Kedd-Péntek: 09-17h

 

Cégadatok

Székhely: 2724 Újlengyel, Határ út 12.
Cégjegyzékszám: 13-09-150324
Adószám: 13567116-2-13
Magán-munkaközvetítői regisztrációs szám: 2947-1/2011-792
Munkaerő-kölcsönzői engedély szám: 3206-1/2011-899
ADATVÉDELEM - SÜTI TÁJÉKOZTATÓ

Térkép